Над 150 "ужилени" вложители в Русенска популярна каса се явиха в съда

0
Хората се надяват да си върнат поне част от парите
Хората се надяват да си върнат поне част от парите Видео: Русе Медиа

Над 150 русенци се явиха на първото общо събрание на кредиторите на „Русенска популярна каса“, което бе свикано в Русенския районен съд.

Става дума за предимно възрастни хора, които са вложили средства в КСК „Русенска популярна каса“ преди време.

Повече от два часа продължи само проверката на явилите се по предоставените списъци, пълномощни и лични документи, тъй като по разпореждане на съдията в залата не се допуснаха хора без лични карти. Основните точки на събранието бяха доклад на временния синдик, избор на постоянен синдик и вземане на решение за следващи действия по обявяване на несъстоятелността. Кредиторите са доста повече, но в предвид изтеклото време и малките суми, много от хора са се отказали да търсят парите си. Останали са само тези, които са с крупни вложения, и търсят възвръщане на сумите или на поне част от тях, информира Русе Медиа.

Според данните към 31 декември 2017 г. задълженията на РПК са в общ размер 7 401 656 лева, а сумата от всички активи – 3 944 624 лева. Четири месеца по-късно задълженията са за 5 679 488 лева, всичките краткосрочни, които трябва да се погасят в срок до 1 година, а активите вече са 2 851 481 лева. Поради заведени дела срещу касата на 24 април 2018 г. е наложен запор на разплащателната сметка на кооперацията и плащанията са спрени на 30 април.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари