Псевдо врачка обжалва присъдата си в Русе

1
Измамницата "чистела" лоша енергия от златни накити на наивници
Измамницата "чистела" лоша енергия от златни накити на наивници Снимка: Dunavmost

Псевдо врачка обжалва присъдата си в Русе

Делото, което ще гледа на 30 септември състав на Окръжен съд – Русе, е образувано по жалба на подсъдимата М. И. срещу присъда на Районен съд – Русе.

С тази присъда е призната за виновна в това, че през периода от месец юли 2017 г. до 07.09.2018 г. в Слънчев бряг  и гр. Русе, на осем пъти възбудила у Й.И.К. заблуждение, че ще „изчисти“ от „лоша енергия“, „негативно влияние“ и „зли сили“ златните ѝ накити: 2 бр. обеци от жълто злато, 14 карата, с общо тегло 2 грама, 1 бр. дамски пръстен от жълто злато, 14 карата, с три бели камъчета отгоре, с тегло 3 грама, и 1 бр. дамска гривна от жълто злато, 14 карата, с тегло 4 грама, всички на обща стойност 466,92 лева.

М. И. обещала, че ще „работи“ за нея – за облагодетелстване на личния ѝ живот, да не се случват лоши неща с нея и с близките й, да бъде щастлива и да ѝ се случват хубави неща; че ще „изчисти“ златото й; че са необходими пари, за да отиде до гр. Несебър, за да ѝ върне златото; че изпратените по пощата амулети ще ѝ донесат голямо щастие.

"Врачката", заявила още, че ще работи за „премахване на негативната енергия“ около майката на потърпевшата, и с това ѝ причинила имотна вреда общо в размер на 2 640,47 лева, поради което и на основание чл.209, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 в.чл.36 и чл.54 от НК ѝ е наложено наказание лишаване от свобода за срок от две години с четиригодишен изпитателен срок.

По силата на присъдата срещу М. И. в полза на държавата са отнети един „амулет“, състоящ се от кафеникава на цвят суха тревна маса, две бели камъчета и опаковка от хартия и полиетилен, и втори „амулет“, състоящ се от кафеникава на цвят суха тревна маса и опаковка от хартия и полиетилен, на основание чл.53, ал.1, б.„а“ от НК, които като вещи без стойност да се унищожат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари