На хотелиерите не им пука за сигурността на туристите

0
Хотелиери се обявиха срещу идеята на МВР да има полицейски КПП-та в Слънчев Бряг
Хотелиери се обявиха срещу идеята на МВР да има полицейски КПП-та в Слънчев Бряг Снимка: КРОСС

Хотелиери се обявиха срещу идеята на МВР да има полицейски КПП-та в Слънчев Бряг, които се грижат за сигурността на туристите, пише „Стандарт нюз”.

"Аз искам да живея в моя Слънчев бряг, който да прилича на Лондон, а не на Кербала", обяви Веселин Налбантов, който е един от големите хотелиери в курорта и зам.-председател на Съюза на собствениците.

"Как така МВР ще ми затвори бизнеса? В каква държава живеем? Тук само някой да се изкашля или да направи нещо непристойно, полицаите пристигат", възмути се още той. Ден преди това идеята беше представена от вътрешния министър Румяна Бъчварова в Бургас. Полицейските КПП-та обаче не означават затваряне на комплекса, обясниха от МВР. И в момента има такива, обслужвани от охранителна фирма.

Те спират колите без стикери за пребиваване в комплекса. "От 1 юли на тези КПП-та ще сложат униформени полицаи, които, освен хора и коли, ще проверяват и акцизните стоки. Те ще са на определени от нас места", заяви шефът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов в ефира на Нова телевизия. "Не става въпрос за пропускателни пунктове, проверяващи всяка кола и всеки турист. Ще проверяваме лицата или колите, отговарящи на някакъв рисков профил. Ще има контрол на луксозните автомобили, както и на фирми, търгуващи с цигари, алкохол и т.н. Не говорим за пунктове, правещи на 100% контрол. Не е ясен точният им брой, но ще е достатъчен", уточни още Калоянов. 

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари