МВР прави седем КПП-та около Бургас

3
Ограничават изцяло мигрантският натиск към АМ „Тракия“
Ограничават изцяло мигрантският натиск към АМ „Тракия“ Снимка: БГНЕС / Архив

Ограничават изцяло мигрантският натиск към АМ „Тракия“

„От вчера в областната дирекция на МВР в Бургас има изградени 7 контролно-пропускателни пунктове, за да бъде ограничен изцяло мигрантският натиск към АМ „Тракия“, като участват и служители на жандармерията. Те са разположени в обръч около областния град“.

Това обяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР.

Охранител откри 35 мигранти в лозята край карнобатското село Аспарухово. Чул е съмнителни шумове в лозята и е решил, че става дума за крадци. Вместо с обирджии обаче се сблъскал с голяма група нелегални мигранти и е сигнализирал в полицията.

"Мигрантите са достигали пеш. Те са мотивирани и изминават десетки километри на крак. Най-вероятно са преминали границата, прескачайки оградата", уточни Станев.

Според него има намаляване на мигрантите във вътрешността на страната, но натискът по границата остава силен, като до 1000 души се опитват нелегално да влязат в България.

"В Сливенско и Пловдив бяха разбити две групи за трафик на мигранти. В групата са участвали и около 5 служители на МВР", подчерта Станимир Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари