МВР изплаши туристите в Слънчев бряг

0
Хотелиерите в Слънчев бряг са разтревожени, че курортът е заприличал на военен лагер
Хотелиерите в Слънчев бряг са разтревожени, че курортът е заприличал на военен лагер

Хотелиерите в Слънчев бряг са разтревожени, че курортът е заприличал на военен лагер - претъпкан с полиция, която дебне на всеки ъгъл.

"Искаме да има полиция, но нека тя да бъде по-дискретна. Не могат да бъдат с жилетки, автомати калашници, въоръжени до зъби. Това се наблюдава от туристите и все едно сме някакъв военен лагер!" Това заяви вчера Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

От най-голямата браншова организация в курорта са изпратили декларация до МВР, финансовото министерство и Министерството на туризма, в която се обявяват против присъствието на полицаи, данъчни агенти и други чиновници, които пречат на бизнеса им. Те настояват да се проверяват и незаконните сергии, а не само хотели и заведения.

Хотелиерите се тревожат, че заради мерките на МВР има отлив не толкова на чужденци, колкото на богати българи през уикендите. "Курортът е елитен и се посещава от заможна българска публика. Тези гости в момента ги няма. Скъпи, луксозни коли не се виждат и това е резултат на присъствието на полицията и жандармерията", притеснени са от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Полицейското присъствие обаче не спря екшъните в курорта. В неделя петима охранители на дискотека "Вижън" пребиха жестоко 22-годишен турист от София. Той бе откаран в болница с контузии по главата. Ченгета задържаха гардовете и се оказа, че всички имат крими досиета, а някои и присъди за различни престъпления. Те се намесили, след като избухнала обичайна свада след закачки на момиче от две компании. При ареста му един от охранителите се опитал да изхвърли пликче с марихуана, но бил забелязан и ще отговаря и за притежаване на наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари