МВР разкри жестоко убийство, извършено преди 5 години

0
Жертвата е 80-годишна пенсионерка от Пловдив, която е била удушена от криминално проявен и осъждан за наркотици и кражби мъж
Жертвата е 80-годишна пенсионерка от Пловдив, която е била удушена от криминално проявен и осъждан за наркотици и кражби мъж

Пловдивската полиция разкри жестокото убийство на 84-годишна пловдивчанка, извършено преди 5 години, съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в града под тепетата старши комисар Йордан Рогачев, предава Dir.bg.

На 4 октомври 2014 г. около 21.15 часа на тел. 112 е подаден сигнал от пловдивчанка, че е открила тялото на майка си Виолета Георгиева в дома й на ул. "Трети март" в кв. "Кючук Париж". Пенсионерката била вдовица и живеела сама. При извършения оглед е установена, че възрастната жена е удушена, а от жилището липсват ценни вещи и пари.

Пет години по-късно убийството е разкрито. Извършителят е 36-годишният Михаил Чинов, който е криминално проявен и осъждан за наркотици и кражби. Той е направил пълни самопризнания. Чинов е разказал пред разследващите, че имал нужда от пари. Той позвънил на входната врата на възрастната жена и тя му отворила.

По случая е образувано досъдебно производство. Срещу убиеца е повдигнато обвинение.

"Престъплението е разкрито благодарение на много доброто взаимодействие между полиция и прокуратура", отбеляза старши комисар Йордан Рогачев. 

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари