Бившият началник на полицията в Пловдив: Уволниха ме за 14 лева

1
Не съм уволнен заради убийството на Димитър Малинов, а заради злоупотреба със средства, каза Васил Костадинов
Не съм уволнен заради убийството на Димитър Малинов, а заради злоупотреба със средства, каза Васил Костадинов Снимка: БТА / архив

Не съм уволнен заради убийството на Димитър Малинов, а заради злоупотреба със средства, каза Васил Костадинов

Свързах се с вас, за да опровергая публично една неистина. Заповедта, която е издадена за дисциплинарното ми уволнение е за злоупотреба със средства. Става въпрос за изплащането на 14 лева на началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев и то месец преди престъплението. Това заяви в ефира на bTV бившият шеф на Областната дирекция на МВР Васил Костадинов. Включването му стана по време на гостуването в телевизията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев. Васил Костадинов беше категоричен, че не е освободен заради нарушения около разследването на убийството на Димитър Малинов. Ексначалникът на пловдивската полиция добави, че сигналът за изчезването на Митко е подаден два дни след изчезването му. Той призна, че има пропуски в разследването на убийството, които е позволило на заподозрения на извършването му Рангел Бизюрев да напусне България, пише вестник "24 ЧАСА".

"Аз нося само морална отговорност за този случай. Не виждам причина да си подам оставката. Виновни са тези, които са разследвали. Никой не е можел да предположи, че ще си стигне до това престъпление", каза Васил Костадинов. Той добави, че ще си търси правата в съда и попита кой ще плаща обезщетението и адвокатския хонорар, когато спечели делото.

Живко Коцев отказа да влиза в обяснение с Костадинов и добави, че ако полицаите са взели мерки за предотвратяването на конфликта между Рангел Бизюрев и Димитър Малинов, убийството е можело да бъде предотвратено. Той добави, че се води активно разследване на престъплението.

"Издирваме активно Рангел Бизюрев и се надявам в близките дни да имаме положителен резултат", каза главният секретар на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    АЗ
    В България, колкото си на по-висок пост, толкова по-малко отговорност носиш. Пример шофьор убие някого на пътя, лежи в затвора, а преподавателя в школата, изпитващия, директора на пътното и министъра НЕ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари