МВР работи по две версии за побоя в София

1
Според свидетели задържаният не е провокирал сбиването
Според свидетели задържаният не е провокирал сбиването Снимка: БНТ

Според свидетели задържаният не е провокирал сбиването

Свидетелски показания разкриват, че разследваният за смъртта на таксиметровия шофьор снощи в столицата не е провокирал сбиването. Инцидентът е възникнал около 18:30 часа, когато таксиметров автомобил влиза в еднопосочната улица "Хъшове", по която се движи друг лек автомобил, управляван от жена.

Спътникът ѝ се обръща към таксиметровия шофьор и му обяснява, че се намира в нарушение. Това провокира шофьора на таксито, който излиза от автомобила и така се стига до саморазправа между двамата мъже. Минути по-късно младата жена паркира автомобила на тротоара, за да направи място на таксито и двете коли да се разминат.

В този момент върху приятеля ѝ се нахвърлят няколко други непознати мъже, които са извикани от таксиметровия шофьор. Според свидетели поне трима или дори четирима мъже са нанасяли множество удари върху младежа, чието лице е било окървавено, съобщи БНТ.

Таксиметров шофьор е убит при побоя след засечка в София - ВИДЕО

Свидетели на сбиването стават посетители на намиращия се в непосредствена близост ресторант "Хъшове". Няколко мъже, посетители на заведението, се опитват да прекратят побоя, викат и полиция. Едва след пристигането на полицията свидетелите виждат, че таксиметровият шофьор, който е започнал конфликта, е паднал на тротоара.

От МВР съобщиха, че работят по две версии, но не дадоха повече информация по случая. По-рано днес от Софийската градска прокуратура обявиха, че са уведомени по телефона за възникнал инцидент, без да са им предоставени събраните до момента материали от разследването.

Софийската градска прокуратура привлече обвиняем 23-годишния Й. И. и го задържа за срок до 72 часа във връзка с настъпилата смърт на Х. Й. след сбиване.

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил.

Обвинението спрямо него е за това, че на 8 октомври около 18:30 часа в София, ж.к. "Разсадника-Коньовица", в карето между ул. "Методи Патчев", ул. "Хъшове" и ул. "Рибен буквар" е нанесъл удари на 34-годишния Х. Й., с което по непредпазливост причинил смъртта му вследствие на умишлено нанесена на Х. Й. телесна повреда.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    мхм
    Търсил си го е, намерил си го е....пуснете момчето!
  • 6
    1
    А бе...
    Умрял циганин – това лоша новина ли е?!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари