МВР провежда акция абитуриенти

0
Целта е да се осигури безпроблемно празнуване на абитуриентски балове
Целта е да се осигури безпроблемно празнуване на абитуриентски балове Снимка: Булфото

Традиционно през май от „Пътна полиция“ се провежда акция абитуриенти.

Целта е да се осигури безпроблемно празнуване на абитуриентски балове.

Това каза Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция“, ГДНП по време на брифинг по повод предстоящите абитуриентски балове, предаде репортер на агенция „Фокус“.

 „Традиционно през месец май има много събития във връзка с празника на 24 май и абитуриентските балове. От МВР е създадена необходимата организация за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението и сигурността в районите на учебни заведения. Проведени са срещи с ръководствата на всички учебни заведения и с регионалните управления по образованието. Събрана е информация за местата, където ще се провеждат тържествата. Извършени са проверки на питейните и увеселителните заведения, в които ще се празнува. Охраната на увеселителните заведения е уведомена да не допуска лица с агресивно поведение, под въздействие на наркотични вещества или алкохол и с оръжие“, допълни още той.

„Набрана е информация за планирани екскурзии с деца, където съвместно с колегите от изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ ще бъдат извършвани проверки преди отпътуването на такива групи. Ще има засилено присъствие на полиция до учебните заведения и до питейните такива. Целта е абитуриентите да се придвижват максимално облекчено, без да затрудняват останалите участници в движението. При всички случаи на неправилно превозване на пътници нарушителите ще бъдат заснемани с мобилни камери. В големите градове ще има достатъчно полицейски служители, които ще контролират движението, за да не бъде то затруднено“, каза още Бойко Рановски.

„Дали сме указания на всички областни дирекции. Има ангажирани максимален брой служители. Публикувани са препоръки към абитуриентите на сайта на ГДНП и във всички сайтове на Областните дирекции. Призоваваме абитуриентите да не сядат и управляват ППС след употреба на алкохол", каза още Бойко Рановски. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари