В ход е акция на КАТ срещу пияни и дрогирани шофьори

0
"Пътна полиция" извади целия си арсенал от технически средства
"Пътна полиция" извади целия си арсенал от технически средства Снимка: МВР

"Пътна полиция" извади целия си арсенал от технически средства

От 11 до 17 декември се провежда операция за недопускане на управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества. Операцията се реализира по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol на територията на цяла Европа.

У нас проверките се извършват по предварително изготвени планове в подходящите часови диапазони, така че да се гарантира ефективността на пътния контрол, като по места е създадена организация да бъдат използвани максимално всички налични технически средства, обясни главен инспектор Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“ - ГДНП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той припомни, че в календара на Roadpol този вид инспекции са залегнали два пъти в годината – в средата на лятото, когато са най-многото ваканционни пътувания, и сега - в навечерието на зимните празненства. В рамките на летния етап на операцията у нас са проверени 36 042 водачи. Установените случаи на управление на МПС след употреба на алкохол са били 230, а засечените шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества, са били 102. Случаите на управление на МПС след комбинирана употреба на алкохол и наркотици са били 18.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари