Акция на МВР: Всеки свободен полицай - на зебрата!

2
Акцията е безсрочна и ще се осъществява по всички локации според кадровите възможности
Акцията е безсрочна и ще се осъществява по всички локации според кадровите възможности Снимка: МВР

Акцията е безсрочна и ще се осъществява по всички локации според кадровите възможности

Полицаите, изпратени да охраняват пешеходните пътеки край училищата в София, го правят като „остатъчна заетост“. Това обясниха от Столичната дирекция на вътрешните работи, предаде „Телеграф

От началото на декември на 115 локации в София служители от деветте районни управления и екипи на отдел „Пътна полиция“ към СДВР гарантират сигурността в зоните за пресичане.

Местата са в близост до учебни заведения, а засиленото полицейско присъствие е в началото и края на часовете, както и в големите междучасия, съобщиха от полицията.

Акцията е безсрочна и ще се осъществява по всички локации според кадровите възможности, обясниха от СДВР.

Това означава, че от полицията не могат да гарантират, че на всяка от тези 115 локации винаги ще има униформен служител.

Причината е, че задължението за охрана на пешеходните пътеки е второстепенно спрямо рутинните задачи на полицаите.

В този смисъл полицаите ще са на тези места винаги, когато имат възможност по преценка на ръководителите си.

Реакция

Само за няколко дни куп благодарности са били получени по различни канали в МВР във връзка с инициативата, за която родители настояват от години.

„Страхотна инициатива! Сутрин, близо до училища и детски градини, където пресичат много деца, да се поставят патрулни полицаи от двете страни на пешеходната пътека“ и „Отдавна чаках да видя това с очите си - униформен да помага на децата да пресичат на пешеходната пътека“ са сред позитивните коментари.

Сред полицаите обаче има критично настроени.

Пред „Телеграф“ униформени заявиха, че охраната на зебрите няма как да е „остатъчна заетост“, защото те са прекомерно заети – затрупани с бумащина и преписки, охрана на протести и мачове, връчване на фишове и работа по хиляди жалби и сигнали от граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    да питам
    ами някой полицай се намести под зебрата в рамките на евроатлантическите нови принципи? Ко шъ прайме? Под зебрата,а? Хеееее......под коня да го почеше...:))))
  • 1
    6
    :-)))
    :-)))))> :))))))) :-))))
  • 2
    5
    MBP на баня
    Събличай се бързо и другите чакат своя ред
  • 2
    4
    Транспортна Милиция БДЖ
    Забранено срането в района на гарата.
  • 3
    3
    ГЕРБ-СДС
    Любимата партия ни осигури първокачествен нерез за общо ползване,Който желае да се запише в кметството и молим изчаквайте реда си...не се блъскайте
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари