МВР е в тежка криза

2
Полицейският синдикат не иска за министър никого, свързан с провала на реформата в МВР
Полицейският синдикат не иска за министър никого, свързан с провала на реформата в МВР

Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) настоя за повишаване на заплатите в сектора и изрази претенции "лица, свързани с провала на реформите, да не бъдат номинирани за ръководители на ведомството".

В съобщение до медиите най-големият полицейски синдикат в страната заявява, че няма да даде 100 дни толеранс на бъдещото правителство. От СФСМВР са на мнение, че реформата в системата, извършена по времето на втория кабинет на Бойко Борисов, е несполучлива, а служебният кабинет и министър Пламен Узунов "не предприеха никакви действия въпреки декларираните от тях намерения за разрешаване на проблемите", пише Дневник.

"В момента МВР е в тежка криза, предизвикана от множество (най-малко 4 за последните 8 години) взаимно противоположни и неефективни реформи", се казва в позицията на синдиката. Оттам посочват, че всички парламентарно представени партии са запознати с проблемите в системата и че са необходими политическа воля и консенсус за решаването им.

"СФСМВР настоява за незабавни действия в тази посока след конституиране на новия български парламент с ясно дефинирани срокове и отговорност, която ще бъде потърсена, ако сроковете не бъдат спазени", се казва в позицията.

"СФСМВР настоява за незабавно повишаване на доходите на служителите на МВР. СФСМВР настоява за реален диалог на равноправни начала. СФСМВР настоява лица, свързани с провала на реформите, да не бъдат номинирани за ръководители на ведомството", казват още от синдиката. От там се заканват да предприемат действия съобразно закона, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари