Полицаите у нас няма да спрат протестите си

3
Това стана ясно след извънреден федеративен съвет на служителите, работещи в МВР
Това стана ясно след извънреден федеративен съвет на служителите, работещи в МВР Снимка: Георги Димитров, NOVA

Полицаите у нас няма да спрат протестите си, предаде NOVA.

Това стана ясно след извънреден федеративен съвет на служителите, работещи в МВР.

На националното съвещание, провело се  в Пловдив, те излязоха с декларация, в която заявяват, че „не приемат политиката по доходите в МВР и сектор "Сигурност", провеждана от управляващата коалиция. Не приема начина, по който започва реформирането на МВР и ако продължи да се отдалечава от записаното в Програмата за управление на Р България, ще се противопостави активно.

Възлага на Управителния съвет при липса на договаряне по тези проблеми да продължи протестната кампания на СФСМВР с всички възможни средства“.

Припомняме, че недоволството на полицаите е срещу ниското заплащане и условията на труд. Протестиращите настояват за поне 20% увеличение на основните заплати и се обявиха против поредната, според тях, реформа „на парче“.

Пожарникарите са разтревожени от неяснотата около идеята за изваждането на структурата от системата на МВР и обособяването й като самостоятелна държавна организация. Към исканията им се присъединиха  служителите на жандармерията и надзиратели, работещи в арестите и затворите у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари