Мотористите в Русе почетоха загиналите си братя

1

31 мотористи са загинали от началото на годината у нас, това е с един повече за същия период на миналата.

Печалната статистика бе съобщена по време на панихидата, отслужена в русенския храм „Света Троица“. На нея се събраха около 100-ина мотористи от всички клубове в града. 16 септември се отбелязва като ден в памет на загиналите мотористи, предава Арена Медиа.

Русенското мотобратство започна да се събира пред църквата още в 11.30 часа. Според мнозинството от присъстващите вината за толкова много загинали мотористи трябва да се търси на първо място в шофьорите на тежкотоварни камиони и лошото състояние  на пътищата. 

Има и мотористи, които се опияняват от скоростта, без да си дават реална преценка за силата на машината, състоянието на настилката и възможностите които те самите притежават, а това води до надценяване. Според присъстващите културата на каране трябва да се промени и сред мотористите и сред шофьорите на леки и товарни автомобили. 

Денят в памет на загиналите мотористи се провежда вече за трета година третата неделя на месец септември. „Вече четири години и два месеца положението е едно и също“, каза вдовицата на загиналия при катастрофа край Бяла моторист Ивайло Андреев. „Няма развитие, а се правят експертиза след експертиза и никога не са достатъчни“.

След катастрофата шофьорът на турския тир бе освободен под парична гаранция след 24-часово задържане. Не бе искано постоянното задържане под стража на водача. Срещу него има повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари