300 мотора се включиха в откриването на новия мотосезон в Русе

8
Отец Марин освети машините
Отец Марин освети машините Видео: Русе Медиа

Мотористите от почти всички русенски мотоклубове, свободни мотористи и гости от други градове се събраха днес преди обед на паркинга на Мол-Русе.

Те дадоха официално старт на новия мотосезон 2021 г., като направиха и една почетна обиколка на града, предава Русе Медиа.

Близо 300 мотора се включиха в мотопразника, като преди това отец Марин освети машините и направи водосвет за здраве на мъжете и жените, които обожават двуколесните си возила. Той им пожела безаварийно пътуване, а самите мотористи раздадоха стикери с призив „Пази моториста“.

Много емоции предизвикаха и мотори, които са истински уникати. Те са докарани в България преди две седмици от Огнян Савчев от Чикаго и дъщеря му.

Моторът е Big Dog, K9 модел, custum изпълнение, боядисван е в Уисконсин. Двигателят е 1926 кубика, задна гума 330, със 170 коня мощност. В България има само още един. Уникалното е боядисването му, което струва 1500 долара, а седалката е оригинална крокодилска кожа. Играчка, с която обичаме да се забавляваме. Другият мотор е Indian Chieftain, стандарно изпълнение, 2017 г., като са преправени ауспуси, играчки. Той е стандартното 1811 кубика, около 150 коня, много удобен круизер за дълъг път. За мен няма по-удобен мотор“, сподели Огнян Савчев.

Мотористите, които участваха в откриването на сезона, си пожелаха най-вече да са живи и здрави. „Същото желаем и на останалите участници в движението. И да гледат в огледалата по два пъти“, каза Светослав Бонапартов от клуб „Дунавски братя“.

След като направиха почетната си обиколка из Русе, ескортирани от полицията, повечето от мотористите се отправиха към Ряхово, за да отпразнуват началото на сезона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари