Мотористи окупираха Съдебната палата във Велико Търново

1
Пиян ром без книжка убил техен приятел
Пиян ром без книжка убил техен приятел Снимка: Вестник Борба

Пиян ром без книжка убил техен приятел

На 31 юли, деня, в който Апелативният съд във Велико Търново гледа делото на неправоспособния водач, причинил смъртта на трима души при тежката катастрофа на 20 юли, 15-тина приятели на водача моторист от няколко региона. Плевен, Русе, Велико Търново и др. се събраха пред Съдебната палата с искане за справедливо наказание, съобщи вестник Борба.

Припомняме, че около 22:00 часа на 20 юли при разклона за село Ралево на пътя Плевен – Ловеч, загинаха трима души. Пътният инцидент се разиграва след като „Мерцедес“, управляван от 30-годишен шофьор без книжка, навлиза в насрещното движение и блъска с предната лява ъглова част, движещ се от Плевен към Ловеч, мотоциклет, управляван от 44-годишен мъж. При сблъсъка загива мотоциклетистът, 34-годишната му спътничка, както и 28-годишен мъж, който се е возил в лекия автомобил. Делото срещу шофьора на колата се води по бързото производство и стигна до Апелативния съд.

„Познаваме със загиналия отдавна и сме тук, защото искаме по-строги мерки и по-бърз процес. Вечерта излязъл с приятелката си на разходка, пиян циганин без книжка отнема предимството и ги удря челно. Момчето почива на място, момичето и то. Престъпникът иска да изкара другият циганин, който също умира, че той е карал колата. В същото време, имаме приятели в КАТ, които ни казаха, че дясната седалка цялата била в кръв и няма как да е друг да е виновен. Има намерена ДНК на виновника по волана, от неговите длани. Тук сме, защото искаме по-бързо осъждане и максимална присъда“, заяви Емил Петков от Плевен.

„Искаме превенция, т. е. хора с рецидив, пияни, са непоправими и нямат право въобще да са в обществото. Те трябва да лежат продължително, за да не причиняват нови трагедии. Не може да е ловен два пъти от катаджиите и да е на свобода. Такъв човек няма какво да губи. Искаме и повече правомощия на полицията. Спират например полицаите едни пиян и надрусан, той отказва да даде кръвна проба и всичко приключва. Един бърз кредит, плаща си гаранцията и е навън. Всичкото това нещо трябва да спре. Искаме да се вземат мерки преди смъртта, а не след това. Стига почернени семейства! А за самата трагедия, имаме данни, че престъпникът, защото той е такъв, е карал със 170 км/ч. Нашето момче и момичето, са карали по ограничението от 90 км/ч и просто не са могли да го избегнат, защото той е изгубил контрол над колата. От там нататък всичко е ясно – има загинали, а две деца остават сираци“, сподели Христо Петков.

Мотористи в цяла България също бяха призовани да протестират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари