Модно ревю на русенски дизайнери

2
Показаха облекла от колекциите на различни русенски фирми
Показаха облекла от колекциите на различни русенски фирми Видео: Русе Медиа

Модно ревю, дело на русенски дизайнери, постави началото на националната среща на производители в областта на текстила, облеклото и кожите от цялата страна. Събитието се организира от едноименната асоциация, в която членуват на 100 фирми от бранша.

Първи на подиума в зала „Европа“ бяха представени тоалетите, изработени от възпитаниците на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ –Русе. Младите дизайнери бяха разработили футуристични модели, които предизвикаха силен интерес. След тях бяха показани спортно-елегантни и официални облекла от колекциите на различни русенски фирми, съобщи Русе Медиа.

Организаторите споделиха, че целта не е да се покажат отделните продукти на различните производители, а да се представи високото ниво на шивашкия отрасъл в Русе, който е водещ в града. „Зад дизайна и изработката на облекло стоят вековните традиции на текстилната индустрия в региона, богатия опит и неуморен труд на дългогодишните професионалисти и младите им колеги“, бе лайтмотивът на идеята на ревюто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари