Млади предприемачи се състезават в Русе

0
Домакин на инициативата е Русенският университет
Домакин на инициативата е Русенският университет

Русенският университет отново е домакин на иновационен лагер в Световната седмица на предприемачеството.

Лагерът е организиран от Клуба „Успешните хора“ при МГ „Баба Тонка“. Отбори от ученици от 10 до 12 клас днес търсят пътища за решаване на проблема с младежката безработица. Екипите имат достъп до Интернет, компютри и четири часа за да подготвят презентациите си. В 12:30 часа ще започне изслушването на отборите от журито, като всеки екип ще има 3 минути, за да защити тезата си. Победителите ще бъдат обявени и наградени в 14:00 часа.

Иновационният лагер е образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

В Световната седмица клубът по предприемачество „Успешните хора“ организира и Работилница за малки и големи "Практическа магия за сбъдване на мечти". В Корпус 2 на Русенския университет ученици от 5 клас, заедно с един представител на семейството провеждат интерактивен открит урок по предприемачество и доказват качества като работа в екип, съобразителност и целеустременост.

Тази година Седмицата на предприемачество се отбелязва в цялата страна с повече от 170 инициативи, в които се включват над 4000 ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари