Млада жена организира кампании за благородни каузи

1
На пръв поглед - обикновен фризьорски салон. Докато едни се грижат за красотата си, други, които чакат своя ред, помагат
На пръв поглед - обикновен фризьорски салон. Докато едни се грижат за красотата си, други, които чакат своя ред, помагат Видео: bTV

Млада жена от Ботевград организира кампании за събиране на пластмасови капачки и стотинки в подкрепа на благородни каузи.

На пръв поглед - обикновен фризьорски салон. Докато едни се грижат за красотата си, други, които чакат своя ред, помагат.

Салонът е на 35-годишната Лили. Освен фризьор, тя е и двигател на кампании за събиране на капачки и стотинки, предава bTV.

Лили Димитрова обяснява, че първоначално започнали със 160 лева. „След това спомням си събрахме 380 лева, което за мен беше „уау”, а на фона на 4300 лева, които събрахме в кампанията, която се проведе до декември месец, беше съвсем „уау, уау”, защото всички хора много присърце взеха нещата”, казва още Лили.

Така салонът започва да прилича повече на склад за капачки. Екипът ни също се включи и подкрепи кампанията за събиране на капачки - с малко, но от сърце. „Всеки може да допринесе с нещо малко, но за нас и за цялата кауза това да бъде страшно много”, категорична е Лили Димитрова.

Постигнатото досега - помощ за лечението на болно дете, нови чаршафи, завивки и апаратура за детското отделение на местната болница. „Аспирационна помпа, апарати за инхалации - инхалатори и стойки от които имахме страхотна нужда, щото другите бяха употребени много и не ставаха, недостиг имаше”, изброява придобивките д-р Стойна Петрова.

Благодарение на кампаниите на Лили и с помощта на общината, е направена и нова детска площадка. Новото начинание се казва "Жълти стотинки за здрав дух в здраво тяло". Събират се пари за изграждането на първия фитнес на открито в Ботевград.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари