Нургюл Салимова се включи в благотворителна инициатива

2
Идеята на световната шампионка по шахмат е да се съберат средства за изграждането на символ на талантливите деца
Идеята на световната шампионка по шахмат е да се съберат средства за изграждането на символ на талантливите деца Видео: NOVA

Идеята на световната шампионка по шахмат е да се съберат средства за изграждането на символ на талантливите деца

Световната шампионка по шахмат Нургюл Салимова участва в благотворителен шахматен сеанс в Бургас. Каузата на събитието е събирането на средства за изграждане на символ на талантливите деца на града. Организатори са фондация „Шанс за децата и природата на България”.

Реших, че в крайна сметка трябва да се погрижим за децата. Струва ми се, че трябва да си напомняме тази основна грижа на обществото. Участниците заплащат такса, за да играят в сеанса. Събира се една начална вноска, за да се наберат средства, с които да бъде изграден символ на българските деца”, коментира пред NOVA треньорът по шахмат Живко Жеков.

Нургюл Салимова е международен майстор по шахмат за мъже и международен гросмайстор при жени, световна и европейска шампионка за девойки.

Вярвам, че научих много неща, много по-опитна съм. Вярвам си много повече, получих много ценни уроци, изиграх много хубави и много лоши партии, които много ми помогнаха да опозная себе си шахматно много по-добре и вярвам, че раста като човек, което също е много важно в шаха”, разказа още шампионката.

Организаторите на инициативата планират арт инсталацията да бъде поставена на видно място в Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    До 1:
    Ей затова ще стоите на сухо, 'щото ги сваляте у фейсбук! Кьопави гейтаци!
  • -2
    1
    има ли фейсбук мадамата?
    има ли фейсбук момичето? :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари