Скандал с благотворителна кауза в Ловеч

0
Даренията на хората се оказват пренасочени към общински фонд
Даренията на хората се оказват пренасочени към общински фонд Видео: Bulgaria ON AIR

Жители на Ловеч са възмутени

Причината е, че събрани благотворително средства за операция на тяхна съгражданка се използват за друга кауза. Част от даренията им се оказват пренасочени към общински фонд, като в гафа е замесена и местната управа, алармира Bulgaria ON AIR.

Ученическият съвет на местната езикова гимназия организира благотворителен концерт за операция на 48-годишната Десислава Иванова. От пет години тя е в инвалидна количка. Операция в Турция може да подобри състоянието ѝ, но за нея са нужни 20 000 евро. На 22 октомври се провежда концерт под надслов "Дa помогнем на Деси да проходи”.

"Кампанията започна три седмици преди самия концерт с продажба на тениски и билети. На всички плакати, анонси в социалните мрежи това беше обявено като единствена кауза, която ще бъде подпомогната”, обясни бившият възпитаник на Езиковата гимназия в Ловеч - Петя Атанасова.

От концерта са събрани 4 500 лева за операцията. Седмица по-късно обаче, ученици от гимназията връчват на общинска сесия на кмета Корнелия Маринова 2000 лева от събраната сума за общинския фонд "Ин витро”. Стотиците дарители са възмутени от подмяната.

"Всички си давахме парите за една кауза, накрая разбрахме, че ще бъдат разделени на две, което дори нямам против, но не и за община Ловеч , има си делегирани бюджети", каза Слав Даков - жител на града.

От Ученическия съвет отказаха да застанат пред камера. Директорът на гимназията Радослав Хитов коментира по телефона.

"Хората какво са били правили - направили, но децата са тези, които ще решат какво ще правят! Децата каквото решиха, ги направиха, останалите - като се върнат в училище, ще решат какво да ги правят", посочи той.

Заместник- кметът на община Ловеч Венцислав Христов обаче твърди, че бил изненадан, когато на сесията част от сумата била връчена за фонд "Ин витро”. Директорът на гимназията заяви, че предстои събрание на Ученическия съвет, на което да се реши как да се изразходва върнатата сума от 2000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари