Митрополит Николай обяви йогата в "сатанинска ерес"

0
"Само митрополитът на Пловдив трябва да мълчи!", допълни Митрополит Николай
"Само митрополитът на Пловдив трябва да мълчи!", допълни Митрополит Николай Видео: БГНЕС

Няколко дни вече не затихва реакцията след гневната реч на митрополит Николай в тракийския храм " Свето Преображение", в който той заяви ясното си намерение да се занимава с политика. " Ще се занимавам с политика, защото политиката яростно взе да се занимава с Българската православна църква", заяви той. Митрополит Николай се нахвърли върху темата за йога в зрелостните изпити, обявявайки я за " сатанинска ерес".

По-нататък, уточнявайки, че не е антисемит, той протестира срещу факта, че съветник на министъра на образованието е ..равинът на Софийската синагога. " В една православна държава това не е допустимо", каза той. С особено силен гняв митрополит Николай се обърна към кмета на града Иван Тотев. Поводът е изпълнително дело срещу най- бедната църква на Пловдив, по неговите думи- " Св. Илия" в Столипиново.

Общината търси от нея 13 000 лв такса смет и праща съдия-изпълнители да опишат иконите, кандилата, всички църковни утвари. " Искам да ви видя, господин Тотев, как продавате иконите! ", каза митрополит Николай. От данъчния отдел на общината уточняват, че покана за доброволно изпълнение е изпратена през май 2014 година и тъй като задълженията не са били платени по доброволен ред, общината ги предава за събиране по реда на държавен съдебен изпълнител.

Гневът на митрополит Николай относно заведеното дело за неплатена такса " смет" има своето основание. В Член 24 ал.1 от Закона за местните данъци и такси са указани случаите, в които данъчно задължените лица са освободени от заплащането на данък. Според точка 9 от този член, от данъци върху недвижимите имоти се освобождават молитвените домове на законно регистрираните вероизповедания в страната. Положението е в сила от август 2013 година.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари