Митничари задържаха над 16 000 „маркови“ стоки на "Капитан Андреево"

0
Стоките са открити при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция /снимката е илюстративна/
Стоките са открити при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция /снимката е илюстративна/ Снимка: Агенция Митници / архив

Стоките са открити при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция

16 167 артикула, по-голяма част от които парфюми със знаци на търговски марки задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Стоките са открити при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите на 06.06.2023 г. на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Германия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват сред декларираната стока 9073 парфюма и тоалетна води, носещи лога на известни марки, съобщиха от Агенция Митници.

При втория случай на 04.06.2023 г. при щателна митническа проверка между декларираната стока, превозвана от Турция за Босна и Херцеговина митническите служители откриват 6904 парфюма, 113 чифта обувки и 77 чифта чехли, всички с обозначения на световноизвестни марки. Парфюмите не са били декларирани, т.е. не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. На водача- сръбски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

В изпълнение на Регламент 608/2013 за случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки, които да се произнесат дали задържаните декларирани и недекларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 500 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари