Откриха близо 60 000 кутии контрабандни цигари, укрити в мебели

0
Митничари на МП Капитан Андреево са извършили щателна проверка на товарен автомобил, влизащ от Турция
Митничари на МП Капитан Андреево са извършили щателна проверка на товарен автомобил, влизащ от Турция

Митничари на МП Капитан Андреево са извършили щателна проверка на товарен автомобил, влизащ от Турция

Над 1 070 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при проверка на товарен автомобил на МП Капитан Андреево, влизащ в страната от Турция.

На 25.01.2024 година на пункта пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представил документи за превозваната стока, по-голяма част от която мебели, от Турция за Франция и Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в част от декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват в кухините на 82 дървени заготовки за маси, укрити 53 970 кутии (1 079 400 къса) цигари от две търговски марки, всички с чужд бандерол, съобщиха от Агенция "Митници".

Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 316 357 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари