Медведев очаква 400$ за барел петрол при таван на цените за Русия

1
Дмитрий Медведев за тавана на цените на петрола за Русия
Дмитрий Медведев за тавана на цените на петрола за Русия Снимка: Ройтерс

Япония няма да има нито петрол, нито газ от Русия, както и участие в газовия и петролен проект "Сахалин-2"

"Ако бъде прието предложението на Япония за таван на цените на руския петрол, цената на суровината може да скочи до над 300-400 долара за барел". За това предупреди в своя социален канал заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, съобщава Reuters.

"На пазара ще има значително по-малко петрол, а цената му ще бъде много по-висока" подчерта той.

Освен това Медведев отбеляза, че Япония "няма да има нито петрол, нито газ от Русия, както и участие в газовия и петролен проект "Сахалин-2", ако бъде въведен таван на цените.

Изказването му е по повод по-ранната заявка на Токио, че планира да защитава интересите си в "Сахалин-2" в Далечния изток на Русия.

Причината е, че руският президент Владимир Путин издаде указ, с който собствеността върху проекта се прехвърля изключително на дружество с ограничена отговорност, създадено от Москва, като то поема функциите на досегашното дружество Sakhalin Energy Investment Со, в което Shell и японските търговски компании Mitsui и Mitsubishi притежават малко под 50%.

През юни лидерите на Г-7 се съгласиха да проучат поставянето на ценови тавани на вноса на руски петрол и газ, за ​​да се опитат да ограничат способността на Москва да финансира инвазията си в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари