Мъжът, убил хазяйката си, е от Русе

2
Прегорели наденици са били поводът Петко да убие жената
Прегорели наденици са били поводът Петко да убие жената

Прегорели наденици били поводът 53-годишният Петко Панков да смаже до смърт от бой с тръбен ключ 62-годишната си хазяйка Диана Тодорова в Димитровград, пише Марица

Това стана ясно днес в Окръжен съд - Хасково. Темида взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане" под стража на обвинения мъж от Русе в убийство по особено мъчителен за жертвата начин.

В съдебната палата мъжът бе доведен под конвой с оковани ръце и крака, а на лицето му беше поставена защитна маска за еднократна употреба.

"Съжалявам много, не исках, аз бях човекът, който се обади на спешния телефон 112", измрънка Панков в залата на Темида. Там стана ясно още, че Петко е със солидно криминално и съдебно досие. Както вече съобщихме вчера, той е осъждан за закана за убийство и много пъти за кражби. Търпял е и наказателна отговорност за пияно шофиране.

Жестокото престъпление бе извършено в петък. Тогава Панков изпил няколко ракии и започнал да пече наденици в квартирата си на улица "Бузлуджа" в квартал "Васил Левски". Помолил хазяйката си да наглежда надениците, докато отскочи до близкия хранителен магазин. Жената обаче се залисала и прегорила надениците. Когато Петко се върнал, усетил миризмата, ядосал се и започнал да налага жертвата си с тръбен ключ.

След като видял, че Диана е в безсъзнание, квартирантът се обадил на спешния телефон. Обяснил, че току-що се прибира и заварил хазяйката в безпомощна ситуация. Пристигналата дежурна оперативна група от димитровградски криминалисти обаче веднага "пробила" защитната версия на рецидивиста.

Определението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари