Мая Манолова се обяви против порочна практика на ВиК-дружествата

0
зачестяват жалбите срещу ВиК-операторите, заяви омбудсманът
зачестяват жалбите срещу ВиК-операторите, заяви омбудсманът Снимка: БГНЕС

Напоследък зачестяват жалбите срещу ВиК-операторите, каза в Силистра омбудсманът на Република България Мая Манолова, която с експерти от институцията направи приемни в седемте общини на Силистренска област.

Става дума за наредбите и методиките, с които боравят ВиК-дружествата и с порочната практика да се събира такса за общо потребление”, обясни Манолова. Тя заяви, че от следващата седмица започва да работи по този проблем и се подготвя публична дискусия с участието на всички заинтересовани страни, защото това не е само силистренски проблем, предаде БНР.

Въпроси, свързани с общи проблеми на града, липса на работа, ниско заплащане, проблеми с банки и с частни съдебни изпълнители са други теми, представени на приемните от гражданите. Мая Манолова се срещна и с майки на деца с увреждания - част от протестната мрежа „Систематани убива!“. Според Манолова, ангажиментът към тях е на най-високо ниво, като идеята е три законопроекта да бъдат разгледани заедно. Но Мая Манолова не скри, че работата се бави и „няма да бъде спазен времевият ангажимент”.

Днес тя участва в церемонията за откриване на новата учебна година в най-старото училище на Силистра „Отец Паисий”, където се учи единайсет годишната Ния Атанасова – едно от момичетата посланици на омбудсмана сред децата. В програмата на омбудсмана бяха включени и Професионалната гимназия по производствени технологии „Евлогий Георгиев” в Силистра – училище, с което работи Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” – партньор на институцията на омбудсмана и социално-педагогическият интернат „Христо Ботев” в тутраканското село Варненци.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари