Математичка от Русе стана футболна националка

3
Ева учи в Математическа гимназия „Баба Тонка“
Ева учи в Математическа гимназия „Баба Тонка“

16-годишната Ева Йорданова Атанасова е част от националния отбор на България по футбол за девойки до 17 години

Трикольорките ще играят за честта на страната ни в квалификациите за европейско първенство, които ще се проведат от 8-и до 16-и октомври в Норвегия.

Мечтите нямат граници. Едва ли обаче преди 18 месеца девойката от Русе е вярвала, че толкова скоро ще облече националnия екип в любимия си спорт. Тя учи в Математическа гимназия „Баба Тонка“, а любимите ѝ предмети са химия, английски език, биология и най-вече математика, която иска да изучи из основи.

„Имам по-голям брат и от малка ми харесваше да играя футбол с него. Преди година и половина така се получиха нещата, че отидох на стадион „Локомотив“, където започнах да тренирам заедно с момчетата от набор 2004–2005 г. при треньора Мартин Йорданов. Тренировките са изключително полезни, интересни и забавни”, разкри Атанасова, цитирана от Sportal.bg.

„Вярвам в успеха на Ева Атанасова, защото е изключителен състезател с всички необходими качества. Благодарен съм на селекционера на националния отбор и екипа му, които показват с тази повиквателна, че работят професионално. Сигурен съм, че успехите им няма да закъснеят“, каза Мартин Йорданов, треньор на Ева и настоящ изпълнителен директор на Локомотив (Русе).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари