Маските в Русенско се завръщат

2
Частичните мерки влизат в сила от 00:00 часа на 28 юли и ще продължат един месец
Частичните мерки влизат в сила от 00:00 часа на 28 юли и ще продължат един месец

Връщат маските в болници, социални заведения и градския транспорт в област Русе

Това съобщиха от Областния щаб за борба с COVID-19. Частичните мерки влизат в сила от 00:00 часа на 28 юли и ще продължат един месец.

Оказва се, че вече регионът е преминали в Етап 1 от Националния план. Именно поради тази причина носенето на маски в лечебните и социални заведения, оптики, аптеки и дрогерии, както и в обществения транспорт става задължително, предаде КИС 13.

Препоръчва се спазване на дистанция от 1,5 метра на местата, където се събират повече хора и работа от вкъщи, ако това е възможно. Задължително става и провеждането на засилен сутрешен филтър в детските заведения.

Заболеваемостта от COVID-19 в русенско на 14-дневна база достигна 175 на 100 000 души.

Вижте повече за предприетите мерки във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    ;all
    Хората разбраха, че е голяма лъжа настинката... Нали?! Или все още искат инжекцийки с експериментални течности, за чиито последствия производителят отказва да носи всякаква отговорност?!
  • 6
    10
    Само да знаете, че....
    Носенето на маска може да ви възнагради със следните ужасяващи последствия: - унищожаване на неврони; - объркване и неспособност за взимане на адекватни решения; - световъртеж; - силно главоболие; - депресия и параноя; - панически атаки; - сърдечна аритмия; - отслабване на волевите качества; - тежко летаргични състояния и апатия; - унищожаване на центровете на паметта в мозъка; - драстично окисляване на кръвта; - драстично клетъчно окисляване; - мозъчни инфекции; - ракови заболявания, поради ниски нива на кислород в тялото; - белодробни бактериални инфекции; - плеврит; - бактериална пневмония; - тежък остър респираторен синдром;
  • 5
    9
    Идиот ли е доц. Кунчев?
    И ако да – завършен идиот ли е? Отговор във видеото: https://www.facebook.com/groups/2741291939317817/posts/5299162680197384
  • 5
    8
    М-хм,
    Айде, ковид-идиотите да четат за маските, и да не забравят да си ги носят: https://www.facebook.com/groups/2741291939317817/posts/5306228929490759
  • -5
    7
    До 4
    А не ти ли идва на пилешкия акъл, че инспекторите от РЗИ са само едни изпълнители на малоумните заповеди? Други са за бой и ебан.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари