Мария Захарова: Премахването на паметника на Съветската армия е "дивашка инициатива"

2
Тази дивашка инициатива идва от евроатлантиците в столичния представителен орган
Тази дивашка инициатива идва от евроатлантиците в столичния представителен орган

Тази дивашка инициатива идва от евроатлантиците в столичния представителен орган

"Дивашката инициатива“ за демонтиране на Паметника на съветската армия в София е свързана с предстоящите парламентарни избори в страната и желанието на отделни групи, претендиращи за власт, да изпълнят очакванията на западните им партньори. Това се казва в коментар на говорителя на Министерството на външните работи в Москва Мария Захарова, публикуван на официалната интернет страница на посолството на Руската федерация в България.

"9 март т.г Законодателното събрание на София взе решение за демонтирането на Паметника на Съветската армия, който се намира в центъра на българската столица. На кмета на града е възложено да сезира областния управител на София с предложение паметникът да бъде преместен на друго място“.

"Известно е, че тази дивашка инициатива идва от евроатлантиците в столичния представителен орган. Очевидна е взаимовръзката с предстоящите предсрочни парламентарни избори в България, желанието на отделни групи, претендиращи за власт, да демонстрират способността си внимателно да улавят и незабавно да изпълняват очакванията на западните партньори, които оказват съществено влияние върху вътрешнополитическите процеси в страната. Сега паметниците на освободителите на България се превърнаха в политическа "разменна монета“.

Според Захарова "няма политическа воля да се каже "долу ръцете“ от “от паметниците на онези, които направиха възможен живота на сегашните поколения. Не става дума, дали този живот е комфортен, заможен, благополучен – въпросът не е в това. Става дума за самото съществуване на поколенията“.

В текста се отбелязва, че в медиите е било отразено "как обикновените българи образуваха "жива верига“, за да опазят паметника, превърнат от местните политици в поредната мишена за богохулни издевателства“.

"Благодарни сме на гражданите на България, които защитиха паметника. Виждаме в това отдаденост на традицията и тесните връзки между народите на нашите страни“, завършва Захарова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    до 3
    аде по кротко! престъпник се става след издадена присъда от легитимен съд. нито русия, нито украйна са членове на мнс! престъпленията на сащ да си чувал да се разследват от него?!? или те нямат такива?!? ама и сащ не е член на мнс!
  • -1
    2
    да
    Мария Захарова да ходи да се ебе с кьопеци.
  • 7
    1
    Възмутен
    Не искаме акъл от една служителка в правителство и държава, чийто диктатор е престъпник и има издадена заповед за неговия арест. Дивашка работа е това което правите в Украйна. Това е истината, няма спор
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари