Мария Захарова: България пое по пътя на разрушението

2
С изгонването на руските свещеници София цели прекъсване на отношенията между православните църкви, коментира Захарова
С изгонването на руските свещеници София цели прекъсване на отношенията между православните църкви, коментира Захарова Снимка: РИА Новости

С изгонването на руските свещеници София цели прекъсване на отношенията между православните църкви, коментира Захарова

Москва е възмутена и шокирана от факта на изгонването на свещеници от Руската православна църква (РПЦ) от България, София цели прекъсване на отношенията между православните църкви на двете страни. Това се казва в коментар на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, публикуван на сайта му, предаде ТАСС.

"Възмутени и шокирани сме от факта на случилото се“, отбеляза дипломатът, цитирана от ТАСС.

„Това за пореден път показва, че сегашното ръководство на България окончателно е поело по пътя на разрушаване не само на политическите контакти между държавите, но и на културно-хуманитарните връзки между нашите народи. Сега целта е да се скъсат отношенията между сестринските Руска и Българска православна църква, братските връзки между руския и българския народ”.

Захарова посочи още, че „отговорността за бързата деградация на двустранните връзки между Русия и България е изцяло на българската страна“, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    346345
    българите сме американски подлоги, или по-точно управата ни е такава, над 70% от населението са за русия, жалко че си разваляме отношението с тях за да могат шепа национални предатели, индоктринирани в америка да могат да облажат
  • -17
    5
    До 1
    В 1988 година ,Живков заявява ,че АБПФК тата в България са 246 000 души ! Привилегии и чудо ! Ти ,човече си от тях ! Иска ти се но нов 9. 9 .1944година и избиване на цвета на България , но няма да има ! А ти си мечтай за това ,ама Басарбово е по напред !Разбра ли пролетариатче... !
  • -17
    4
    до 3
    Абсолютно си прав! Ние сме пастмина от роби , тарикати и комплексари и никога не сме били народ и нация.:( Е, многото мина, остана малкото! Жив и здрав да си!
  • -37
    3
    До Русенец
    Има истина в туй що казваш,но собствениците на държавата сами са си виновни без изключение.Отношенията в управлението и действията на управлението са едно към едно без разлика в отношенията и поведението между съседи в панелките и кооперациите жилищни,а именно липсва взаимно уважение и себеуважение и от там е така.Огледало пълно.Всеки е важен и прави каквото си иска и когато си иска.Мойто си е мое,чуждото не ме интересува,ако мога да го лизна.
  • -18
    2
    русенец
    Към саморазрушението ни тласна СССР в лицето на Виктор Шарапов, генерал-майор от ГРУ и посланик на СССР в България. Та той събра здравите сили в БКП Луканов, Джуров, Лилов и някои други и заповяда да се свали Тодор Живков. Е, свалиха го. Започна боричкане за власт и за кокал , а и се появиха едни дисиденти и борци против комунизма, които до 1989 провеждаха правилната линия на партията и целуваха задниците на високопоставените комунисти и най-вече бяха верни на партията. Може да се направи аналогия с 1944 година, когато на девети септември се появиха десетки хиляди активни борци против фашизма. Та, децата и внуците на същите тези активни борци станаха активни и против комунизма. Назначиха ги за бизнесмени, за политици, за всичко. Изобщо удобните хора в България са на почит и от СССР и от Русия и от САЩ и от ЕС, защото са евтини и верни на правилната линия. Е, сегашната правилна линия се свежда от Галя Събева от Американското посолство. Та, Захарова да не се сърди особено много, вече 30 и кусур години Булгаристан се управлява от хора на СССР и потомците им. Междувременно България от почти 10 милиона стана на около 5 милиона, като не е ясно колко от тях са етнически българи. Както и да е, да живее денят на зависимостта!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари