Майки се вдигат на протест заради лошо организиран превоз на децата им

1
От Общината в Мездра се съгласиха с доводите на родителите и заявиха, че още от днес ще извозват малчуганите само с един автобус и прекачване няма да има
От Общината в Мездра се съгласиха с доводите на родителите и заявиха, че още от днес ще извозват малчуганите само с един автобус и прекачване няма да има Видео: TV+.

Протест на майки срещу превоза на децата им в Искърското дефиле

Оказва се, че малчуганите трябва да се прехвърлят на два автобуса, за да стигнат до детската градина, алармира  TV+. Освен това трябва да чакат на студено. От Общината в Мездра реагираха незабавно на исканията на родителите.

Място на действието – село Елисейна. Там се събират автобусите в Искърското дефиле, за да отведат децата, първо на училище, а най-малките чакат. По правило едва третият курс е за детските градини.

Mайка: "Чакам първо нея да се качи на рейса за училището и след това чакам още половин час за детската градина отвънка, мръзнем от студ с малкия, вътре не можем да изчакаме, защото е забранено, в магазините например, вчера сутринта беше много студено."

Идващите от селата Габровница и Осеновлаг пък използват два автобуса – единият до Елисейна, където няма детска градина, а другият за най-близката такава в село Зверино. Чакат на спирка без стъкла и на път с много интензивен тежкотоварен трафик.

Поля Тодорова, родител: "Тука на студа, а като е по-студено, чакаме в автобуса, с който дойдохме."

Кетелина Славчева, родител: "Виж ние къде чакаме, виж къде е движението, колко тирове минават. От влаковете ли да се пазиш, от тировете ли, от студа, да не се разболяват."

 Майките адресират исканията си до Образователното министерство и до Община Мездра и казват, че с наближаващата зима проблемът ще стане още по-голям.

От Общината в Мездра се съгласиха с доводите на родителите и заявиха, че още от днес ще извозват малчуганите само с един автобус и прекачване няма да има.

Божко Александров, експерт по транспорта: "След проведения разговор вчера въпросът е решен, шофьорът ще ходи да взема децата директно от Габровница и няма да има никакви проблеми от тук нататък със стоенето на децата на студено."

От Общината обещават да ремонтират и автобусната спирка, която от години е без остъкление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари