Магистрати от Русе подкрепиха „Българската Коледа“

0
До момента са събрани 1700 лв. за каузата, а в утрешния ден ще стане ясно и колко пари са пуснати в дарителски кутии на входовете на съда
До момента са събрани 1700 лв. за каузата, а в утрешния ден ще стане ясно и колко пари са пуснати в дарителски кутии на входовете на съда

Магистрати от Русе избраха да подкрепят инициативата „Българската Коледа“, която събира средства за подпомагане на деца с увреждания.

В продължение на осем дни в Съдебната палата в града бе организирана благотворителна изложба, посветена на 140 години от създаването на съдебната институция в Русе. До момента са събрани 1700 лева за каузата, а в утрешния ден ще стане ясно и колко пари са пуснати в дарителски кутии на входовете на съда.

В изложбата ще включиха талантливи ученици и студенти, които изработиха картини, свещници, бижута и декупаж, разпродадени още в първите дни. Днес всички те получиха своите сертификати за дарение, като преди това се запознаха с документите, свързани с историята на Русенския съд.

Гостите бяха поздравени от председателя на Окръжен съд-Русе Искра Блъскова, която сподели радостта си от активното участие на децата в благотворителната инициатива.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари