Лукашенко разпореди край на размириците

0
Президентът каза, че на група служители в държавни медии, участвали в стачка като част от протестите, няма да бъде разрешено да се върнат на работа
Президентът каза, че на група служители в държавни медии, участвали в стачка като част от протестите, няма да бъде разрешено да се върнат на работа Снимка: Evgeny Maloletka/Bloomberg

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че е наредил на вътрешното министерство да сложи край на размириците в Минск, избухнали след президентските избори, които според опонентите на Лукашенко са били фалшифицирани, предаде Ройтерс, като се позова на агенция БелТА, предава БТА.

Президентът каза, че на група служители в държавни медии, участвали в стачка като част от протестите, няма да бъде разрешено да се върнат на работа.

Лукашенко разпореди също на властите да засилят сигурността по границата, за да се попречи на "навлизането в Беларус от други страни на бойци, оръжия, боеприпаси, пари за финансиране на безредиците", предаде БелТА, цитирана и от ТАСС.

Президентът възложи на беларуския Комитет за държавна сигурност (КГБ) да пресече действията на организаторите на уличните протести да прекъсне каналите за финансирането им от чужбина.

Според Лукашенко с тези пари се плаща на някои участници в протестите. "Не искам да кажа, че всички са такива. Но големи суми се получават, при това открито", отбеляза той.

Президентът поиска от МВР да не допуска безредици, особено в столицата Минск. "Хората се умориха, хората искат мир и тишина", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари