Левон Хампарцумян: Представете си княз Борис I да прави референдум за християнството

0
Тук се състезаваме между Ружа Игнатова и "Нексо", каза банкерът
Тук се състезаваме между Ружа Игнатова и "Нексо", каза банкерът Снимка: БГНЕС

Тук се състезаваме между Ружа Игнатова и "Нексо", каза банкерът

Четирима души са обвиняеми по аферата "Нексо". От прокуратурата дадоха нови подробности около мащабното разследвани за финансови измами и пране на пари. Как България попадна пак в международен скандал?

"Много е вероятно цялата тази акция да бъде провокирана от въпроси, които чужди разследващи органи са задали, защото "Нексо" са оперирали тук, но са предлагали услугите си и продуктите си извън България. Причинно-следствените връзки са сложна работа, но така или иначе имаме Гърция, която не е най-голямата IT сила в региона, но взе облака на Microsoft, взе облака на Google. Ние тук се състезаваме между Ружа Игнатова и "Нексо", каза банкерът и финансист Левон Хампарцумян в студиото на Bulgaria ON AIR=

По думите му не бива да обвиняваме държавата.

"Това са хора, които са поели отговорността да правят бели. Тези милиарди изглеждат страшно много за няколко години, но ако ги вземете спрямо обема на финансови трансакции в света, те са една малка прашинка. Не бих изключил цялата операция да е започнала с по-скромни цели. Тези хора, които са го направили това, включително "хелп карма", това са локални неща. Изведнъж стигаме до глобална операция", допълни Хампарцумян=

"Дефиницията "валута" за криптоактивите е грешна. Това не е валута, това са високо рискови криптоактиви, които някои хора предпочитат да наричат криптовалути. Започнаха да подготвят регулации, които да вкарат ред в тези неща, но ще изисква време. Традиционните институции - банки, система SWIFT, самите те се променят през последните години", подчерта банкерът.

И припомни, че последните години се чуваха думи как банките умират.

"Същевременно банковите продукти също се промениха към по-модерни - 24/7 да имаш достъп до финансовите си средства. Това е един динамичен процес, в който по естествен начин привлича и хора с нечисти намерения", добави Левон Хампарцумян.

Според него при замесените в "Нексо" става въпрос за алчност и неособена интелигентност.

"Да кажем, че са били в добросъвестно заблуждение, докато не се докаже противното. Има редица регулативни проблеми при въвеждането на криптотехнологиите за разплащане. Надали за разплащането ще се случи в близко бъдеще, но блокчейнът ще бъде една блестяща технология, която би могла да замести нотариусите, или да им помогне със сделките и различните договори", коментира финансистът.

Той смята, че скандалът с "Нексо" ще се отрази на политическите кариери на някои хора.

"Най-големите щети са репутационни, чисто финансовите щети не са големи за България. А хората, които са инвестирали там, те си знаят защо и как", каза още Хампарцумян.

Експертът е категоричен, че влизането в еврозоната ще е полезно на най-икономически активни хора: "Каква разяснителна кампания на хора, които са свикнали да ходят в Гърция, колите са им в евро, жилищата са им в евро. Решението е взето, просто трябва да се направи. Представете си княз Борис I да прави референдум дали да приеме християнството."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    7
    До 3
    Очевидно не си рзбрал,че арменчето иска да каже, за цените на жилищата и колите,че се обявяват в евро.Естественото очакване е след приемането на еврото да има спекулации с цените(пресен пример-Хърватска),особена като познаваме собствения си манталитет на големи играчи.То и сега имаме едни от най-високите цени в Европа по веригите за хранителни стоки.Заради спекулата естествено.Една и съща почивка за 5 дни в Дубровник направена от български туроператор е 40% по скъпа от същата направена от немски туроператор.Е затова ние ще ходим на бунгала и палтки в Шкорпиловци,пък немците по Грифит-ите.
  • 0
    6
    Аз
    Само не разбрах – арменският измекяр за княз Борис I ли се взе? Такива обикновено се нуждаят от продължително лечение в специализирани психиатрични заведения. А ... резултатът не винаги е гарантиран! Някои са тотал щета!
  • -2
    5
    Аз
    Ами да. И за Християнството явно референдум трябва да има. Недопустимо е лица ненавършили 18г. да им се вменява и определя без тяхна воля каква религия да изповядват и да се кръщават. Това е против Конституцията на Република България! Имат права за религия,но не законно е да им се определя коя да е. Като навършат 18 г. възраст сами ще решат каква религия да изповядват, какво име да имат, каква националност да имат и т.н.
  • 3
    4
    Балканеца
    Хампарцумян дали може да си представи, че 21 век не е 9ти век? Всъщност на кой му пука какво мисли медийния циркаджия?
  • 3
    3
    Анонимен
    "Банкера" сигурно е прав: Тези с колите в евро, с жилищата в евро и т.н. сигурно ще спечелят ,но каква част от населението са те-10, 20%, а останалите 80-90% ще загубят. То в природата няма празно, бедните ще станат още по-бедни , за сметка на такива като банкера. Той поне е искрен , разлика от осталите агитатори на еврото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари