Левон Хампарцумян: Референдумът за българския лев апелира към най-непросветената част от населението

1
Левон Хампарцумян: Референдумът за българския лев апелира към най-непросветената част от населението

Референдум дали да приемем еврото е на ръба на закона, коментира банкерът

"Ще има повишаване на лихвите за ипотечните кредити. Банките ще започнат да дават лихви по депозити. Няма да има рязко покачване на лихвите. При фиксираните лихви зависи от базата, описана в договора. Ще имаме нелоша година, няма да влезем в рецесия, ще имаме 1 - 2% ръст на икономиката". Това каза в ефира на NOVA банкерът Левон Хампарцумян.

"Референдум дали да приемем еврото е на ръба на закона. Бил трябвало да е забранен, но някак са го формулирали, че да заобиколи закона. Апелът е към най-непросветената част от населението, която лесно се манипулира. От години живеем с лев, фиксиран за еврото, дефакто сме приели еврото на 80%. Спокойствието от валутния борд прави податливи хората на твърдения да не приемаме еврото", коментира той.

Според него сред позитивите от въвеждане на еврото са намалени транзакционни разходи, потискане на лихвите и по-евтини заеми за държавата, фирмите и хората. "В Словения, Словакия, Прибалтийските републики, това се вижда. На този фон ипотечните кредити в Унгария са с високи лихви. Имаме един куп неща, които ни карат да искаме еврото. Хърватия ще има по-спокойна сред след приемане на еврото", прогнозира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    6та мърша
    И ти сигурно си същата мърша дето чакат да се облажат от еврото. А обикновените хора пак ще го духат. Далаверите ви край нямат. Дано никога не ви се сбъдне желанието за еврото
  • -2
    6
    До 1,2,3,4,5.
    Арменецът е милионер ! А Вие сте бедни русенски злобни тролчета ! Остава ви само да плюете по човека ,даже и когато иска да ви налее малко мозък в простите кратуни ! Ееех беднотио ...!
  • 1
    5
    Ти пък
    Да шибаш майка си, арменска мастийо!
  • 9
    4
    Боже, лош си! Не си прибираш...
    Що за идиот е този Хампарцумян и какво изобщо се натиска да вкара България в еврозоната! Имаме си Лев, устоял на какви ли не е перипети през годините, конвертируем, поне засега! Така че, не виждам никакъв смисъл от това празнодуене! Нека хората си кажат думата! Видяхме какво стана в Хърватия! Те са нашата пътеводна звезда! Нима някой иска това да се повтори у нас! Само такива празнодумци, получили индулгенции от европейските си господари! Благодаря! Вървете по дяволите и се не връщайте! Анадънму?
  • 9
    3
    Дгд
    Тоя урод е по противен и от боко. Арменска ку.ва
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари