Крум Зарков: Министрите се сменят, а отсечката между Русе и Бяла продължава да пълни черните хроники

1
Рискът на този път отцепва Русе от възможностите му за развитие, каза от парламентарната трибуна той
Рискът на този път отцепва Русе от възможностите му за развитие, каза от парламентарната трибуна той

"Изграждането на автомагистралния път между Русе и Велико Търново е един от най-важните инфраструктурни проекти за България. За пореден път задавам от трибуната на Народното събрание този въпрос. Министрите се сменят, отсечката между Русе и Бяла обаче продължава да пълни черните хроники", пише депутатът от БСП Крум Зарков във Фейсбук.

"Рискът на този път отцепва Русе от възможностите му за развитие. На какъв етап е неговата реализация, налице ли са необходимите средства и кога можем да очакваме неговото завършване - тези въпроси от правих към министъра на регионалното развитие и днес.

От своя страна Виолета Комитова припомни направеното от 2015 година насам по подготовката за изграждането на магистралата Русе – Велико Търново. Тя посочи, че проектът ще бъде финансиран с европейски средства и към момента очаква одобрение. От думите ѝ стана ясно, че е реалистичният срок за изпълнение на проекта е 2022 - 2027 г.

Разбирам, че остава още много работа. Искам да обърна внимание на министъра, на народните представители и на следващите след нас, че тези години се броят в човешки животи. Нека не забавяме нито с ден реализацията на проекта. На русенци им са обяснявани и други срокове преди.

Тук всички говорим за "промяна". Нека промяната да започне оттам, че когато един министър каже нещо, то наистина да се случва.

Тук става дума за път, който може да позволи на Северна България да се оттласне от дъното и да заеме мястото, което има в развитието на страната. Но по-важното - това е път, на който всеки ден се случват произшествия.

За статистика за техния брой, както и за броя на жертвите и ранени попитах служебния вътрешен мистър Бойко Рашков, който ще представи тази информация другата седмица."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари