Крум Зарков обяви официално кандидатурата си за председател на БСП

1
Това стана на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП, което се проведе в Плевен
Това стана на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП, което се проведе в Плевен Снимка: Фейсбук

Депутатът от Русе Крум Зарков обяви официално кандидатурата си за председател на БСП на заседанието на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП, което се проведе вчера в Плевен.

Твърдо ще бъда кандидат за председател и срещи като тази ми дават основание да считам, че това е правилното решение. Евентуално преизбиране на Корнелия Нинова за председател е равносилно на самоубийство за БСП“, заяви Крум Зарков, цитиран от Русе Медиа.

Младежите се обявиха за промяна, като настояват за спешно решаване на лидерския проблем в партията. Ето част от резолюцията, приета от Националния съвет на Младежкото обединение в БСП.

  • Спешно решаване на лидерския проблем в БСП с откриване на процедура по пряк избор на Конгреса на 22 януари 2022 г. и избор на следващ председател на Националния съвет на БСП;

  • Модерен ляв завой в определянето и приоритизирането на политиките, защитавани от партията;

  • Ефективна организационна реформа и стимулиране на вътрешнопартийния живот; в кратки срокове приемане на план за политическа и организационна подготовка във връзка с местните избори през 2023 г. и европейските избори през 2024 г.

  • Ускорени темпове на обновление и осъвременяване във всички сфери на партийния живот и работа, без това да създава противопоставяне между поколенията. Подчертаваме нашия дълг, уважение и диалогичност, що се отнася до тези отношения.

  • Поход към единство и прекратяване насаждането на конфликти, вътрешните борби и гонения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари