Краят идва: Кукловодите изоставят Гешев, прецакал ги от престараване

0
Главният прокурор се надявал, че новите управляващи са като предишните и могат да се сключват задкулисни договорки
Главният прокурор се надявал, че новите управляващи са като предишните и могат да се сключват задкулисни договорки Снимка: БГНЕС

Иван Гешев е загубил доверието на хората, които го направиха главен прокурор.

Това фактически занулява шансовете му да запази високия пост. Това е причината да търси среща с премиера Кирил Петков и да се опита да сключи сделка с новата власт.

Това съобщиха източници в МС и прокуратурата, цитирани от Фрог нюз. Гешев се надявал, че новите управляващи са като предишните и могат да се сключват задкулисни договорки.

И ударил на камък, след като Петков чистосърдечно му казал на срещата в миналия петък, че е най-добре сам да подаде оставка и да спаси поне част от достойнството си. Хвърляш кърпата и освобождаваш поста. Всеки трябва да е готов да посрещне последствията от свършеното, несвършеното и грешките, - коментирал министър-председателят, твърдят източниците ни ни. Дали това са точните думи не е толкова важно, важното е, че Гешев бил като попарен, защото смятал, че притежава „карти“, които да изтъргува.

Нещо друго обаче притеснява още повече Гешев – това че е изоставен от задкулисните играчи, които направиха така, че да се стане главен прокурор. Те отдавна недоволствали, че е направил грандиозен гаф с нахлуването в Президентството на 9 юли 2020 г, което нахлуване отприщи народното недоволство срещу режима на Борисов, ГЕРБ и прокуратурата. Гражданските протести фактически произнесоха присъдата срещу модела на управление. Това ударило по изградената система на обществени поръчки, овладяване на институциите, усвояване на десетки милиарди под политически, прокурорски и медиен „чадър“. С неадекватното си поведение и желание да угоди на кукловодите, прокуратурата толкова се престарала, че се получи обратен ефект – бумерангът цапардоса статуквото. Очакванията, че грешката може да бъде поправена по някакъв начин, не се оправдали. С всеки изминат ден Борисов и ГЕРБ все повече се отдалечават от мечтите отново да властват. Няма връщане назад за КПКОНПИ, спец прокуратурата и съда. Гешев и Сотир Цацаров все повече се превръщат във субекти от миналото.

Всесилните господари на задкулисието трябва да спасяват себе си и в момента не им е до Гешев и Цацаров. Те знаят, че двамата магистрати не мога да извадят компромати за тях, защото това ще докаже, че години наред са обслужвали нечии интереси, а не на обществото. Ще лъснат и като съучастници в тежки прегрешения…

Хвърляне на кърпата и оттегляне някъде в глуха провинция или чужбина е единственото спасение. Ако не е късно и за него…

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари