Корнелия Нинова: Имунната система на партията сработи

1
Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се взимат от БСП
Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се взимат от БСП

Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се взимат от БСП

БСП е истинският носител на леви политики, защото всичко, което се налага да се прави за преодоляване на последиците от коронакризата, ние предлагаме от няколко години. То обаче беше отхвърляно, а сега е реален процес. Сега се говори за ролята на държавата в икономиката. Правят се държавни компании, национализират се компании. Само преди 4 години ние предлагахме държавата да закупи ЧЕЗ. БСП е автентичният носител на лявото. От левицата подкрепяме идеята за държавни бензиностанции, но оставаме с резерви за изпълнението ѝ.

След здравния проблем обаче, както се вижда, идва по-тежкият в икономически и социален план. Виждате и недоволството, което се надига както в България, така и в Европа. Проучване на Европейския парламент показва, че България е в едно от най-тежкото положение във връзка със загуба на работни места, ниски доходи и огромни дългове, които българите имат да плащат. Ние от левицата от години настояваме да се защити националното производство, както и за нов модел в здравеопазването. В кризата си пролича, че държавните и общинските болници са гръбнакът на здравеопазването. Имам надежда, че един ден те няма да бъдат търговски дружества.

Данъчната реформа, която се обсъжда сега, е внасяна четири пъти от нас – предлагаме премахване на плоския данък и въвеждане на прогресивен. По време на кризата богатите станаха по-богати, а бедните – по-бедни, неравенствата се задълбочиха. Чрез данъчната политика могат да се намалят неравенствата между богати и бедни.

Датата на прекият избор на председател на БСП е 26 септември. На въпрос за кандидатурата на Кирил Добрев и дали това не е театър между двамата, заявих: “Не участвам в театри. За първи път на този избор ще гласуват всички членове на партията. Всички са добре дошли с програма и идеи- и нека хората да изберат“. Вътрешните противоречия, които напоследък стават публични, вредят на имиджа на БСП и е редно въпросите да се обсъждат на партийните форуми на партията.

Здравият разум надделя, имунната система на партията проработи. В последните седмици върви кампания срещу БСП. Политическите ни опоненти, т.нар. вътрешна опозиция и публични говорители повтарят едни и същи думи. Личи, че общ център ги изработва. В петък се взе решение от Националния съвет да продължи процесът на избор, а именно - отчетно-изборните конференции, избор на председател, конгрес. Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се вземат от БСП, а не от външни сили.

Корнелия Нинова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари