Корнелия Нинова: БСП не воюва с президента

0
НА ЖИВО: Започнаха консултациите на БСП с президента Румен Радев
НА ЖИВО: Започнаха консултациите на БСП с президента Румен Радев

Започнаха консултациите на БСП с президента Румен Радев

Срещите са част от консултациите на президента във връзка с организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори.

Ние не воюваме с президента и президентската институция. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова в началото на консултациите при президента Румен Радев за парламентарните избори. Тя попита Радев за мнението му, за да се затвори темата веднъж за винаги, пише "24 часа".

С г-жа Йотова никога не сме давали повод за отношение или раздор с БСП, отговори президентът. Напротив, навсякъде в страната имаме радушно посрещане и комуникация със социалистите. Избрани сме от БСП и сме поели ангажимент да представляваме тези хора в надеждите им за по-справедлива България и никога не сме отстъпвали от това, допълни държавният глава.

Аз никога не забравям откъде съм тръгнала, категорична бе пък Илияна Йотова.

След това БСП и президента минаха на темата за предстоящите парламентарни избори.

БСП категорично и в годините е защитавала машинното гласуване като гаранция за честни и неопорочени избори. И смесването на вота с машини и хартия е отстъпление от този принцип, каза Нинова.

Активна регистрация за вота като гаранция за изчистването на избирателните списъци от мъртви души, иска още соцпартията. Както и видеонаблюдение.

БСП подкрепя идеята за създаване на избирателен район за българите в чужбина. Гласуване по пощата е възможно само, ако има активна регистрация. Иначе би било само добро пожелание, обясни Нинова.

БСП е против гласуване в два дни.

Датата на изборите е във вашите правомощия. Ние сме готови за избори и ще се съобразим с датата, която определите, каза още лидерката на БСП.

Държавният глава е изпратил покани за участие и към ДПС от 12:00 часа, към ВМРО и НФСБ от 13:15 часа, към ПП „Воля“ от 14:30 часа и към ПП „Атака“ от 15:45 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари