БСП няма да участва в консултациите при президента

0
Георги Свиленски: Румен Радев е назначил възможно най-партийно оцветения кандидат за министър-председател
Георги Свиленски: Румен Радев е назначил възможно най-партийно оцветения кандидат за министър-председател Снимка: БТА

Георги Свиленски: Румен Радев е назначил възможно най-партийно оцветения кандидат за министър-председател

БСП няма да участва в консултациите при президента. Това заяви Георги Свиленски пред президентската институция, предаде БГНЕС.

Свиленски подчерта, че президентът Румен Радев е назначил "възможно най-партийно оцветения кандидат за министър-председател".

"Консултациите биха били нормални, ако тази среща беше само между парламентарните групи без присъствие на бъдещи служебни министри, без присъствие на бъдещия служебен министър-председател да се говори за това кога трябва да бъдат проведени изборите", каза той.

От БСП считат, че партиите нямат място и не трябва да вземат участие в съставянето на кабинета и в избора на служебен министър-председател. "Партиите трябва да кажат мнението си по датата на изборите – дали да бъдат 2 в 1. Нашето мнение е, че изборите трябва да бъдат 2 в 1, т.е. 9 юни", добави Свиленски и допълни, че не желаят да бъдат обвързвани със съставянето на този служебен кабинет, който по думите му няма да бъде независим.

От БСП заявиха, че се връщат в пленарна зала на Народното събрание, където хората са ги изпратили.

Според Свиленски вероятно целта на тези консултации при президента е "всички партии под една или друга форма да поемат някаква отговорност за този служебен кабинет".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари