Кой е виновен за трагедията с удавените деца в Бургас?

0
Две деца загубиха живота си, след като скочиха от моста в Морската градина в града
Две деца загубиха живота си, след като скочиха от моста в Морската градина в града

В неделя две деца загубиха живота си, след като скочиха от моста в Морската градина в града

Две деца на на 13 и 17 години се удавиха в морето. В неделя три момчета са скочили от моста в Морската градина, за да плуват. Едното дете е спасено. Инцидентът постави въпроса честа практика ли е деца да скачат от моста и кой следи за нарушаване на правилата?

„Вчера денят започна спокойно. Флагът беше зелен. Към обяд морето стана по-бурно, а флагът стана червен. Към 14:15 е подаден сигнал, че момче е скочило от моста. Реагирахме веднага. Накрая на моста дълбочината е към 6 метра", каза спасителят Петър Русев.

„Всяка година имаме инциденти на това място. Опасностите са много. Отдолу има плочи, арматури. Освен това водата още е студена, а температурите навън са по-високи. Когато тялото е нагрято и се скочи в студена вода, се пукат капиляри”, каза в ефира на „Здравей, България” по NOVA Васил Алексиев от Водно спасяване, БЧК-Бургас. Той призова хората да се пазят и да не използват съоръжението за скокове.

„Засега можем да предотвратим подобни случаи само чрез патрули. Всяка година имаме минимум 15 акта за неспазване на правилата", поясни Веселин Василев, представител на Община Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари