Кога учениците да се върнат в класните стаи

8
Обществото ни отново е на полярни мнения за завръщането на децата в класните стаи
Обществото ни отново е на полярни мнения за завръщането на децата в класните стаи Снимка: БГНЕС

Противоположни родителски мнения относно дистанционното обучение на учениците - пред "Хоризонт" на БНР някои от тях поискаха то да приключи след Нова година и на 4 януари всички ученици да се върнат в клас

 Други родители смятат, че Covid пандемията налага електронното обучение да продължи до нормализиране на епидемичната обстановка в страната.

По думите на Николай Хамов, родител на ученици в седми и втори клас и на дете в предучилищна възраст, дистанционното обучение трябва да продължи до момента, в който държавата е в състояние да контролира Covid ситуацията у нас:

"Не можем да се справим само със затваряне на бизнеси или затваряне на училища. Налага се да се продължи с двете мерки".

Напълно противоположна е позицията на Илияна Михайлова, майка на второкласник и на дете в ясла. Според нея всички ученици трябва да се върнат в клас на 4 януари и то без предпазни маски:

"Въпреки, че ги спряха от училищата и детските градини, заболеваемостта не пада. Просто всички трябва да минем през този вирус, а така, когато спираме децата, които го изкарват леко, ще има и трети пик, и четвърти пик".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари