КНСБ осъди протеста на медицинските сестри

0
Има утвърдени и законоустановени начини. Всеки трябва да отговаря пред закона
Има утвърдени и законоустановени начини. Всеки трябва да отговаря пред закона Снимка: БГНЕС

Във връзка със ситуацията от последните часове, в която представители на медицинското съсловие демонстрираха анархосиндикални форми на протест, държим да подчертаем, че не подкрепяме подобни прояви.

Това пише в позиция на КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването - КНСБ по повод протеста на медицинските сестри, които са се барикадирали в сградата на Народното събрание. Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Не приемаме прилагането на провокативни инструменти при протестни действия, включването на политически лица в тях и умишлено нарушаване на обществения ред.

Напомняме, че КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването - КНСБ винаги са подкрепяли и ще подкрепят исканията на всеки, който се бори и протестира за по-високи възнаграждения и подобряване на условията на труд. Има утвърдени и законоустановени начини. Всеки трябва да отговаря пред закона.

Както и досега, продължаваме да настояваме за изпълнение на постигнатите договорености в Колективния трудов договор в отрасъл Здравеопазване".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари