Китай строи ядрен самолетоносач

0
Китайската корабостроителна корпорация обяви, че планира да „ускори процеса на постигане на технологически постижения за ядрени самолетоносачи“
Китайската корабостроителна корпорация обяви, че планира да „ускори процеса на постигане на технологически постижения за ядрени самолетоносачи“

Според държавна отбранителна компания на Китай, бъдещият самолетоносач във ВМС на страната ще бъде захранван с ядрено гориво, пише Global Times.

Китайската корабостроителна корпорация обяви, че планира да „ускори процеса на постигане на технологически постижения за ядрени самолетоносачи“.

Това е първият случай, при който китайска отбранителна компания, държавна собственост, заявява открито, че има ядрени самолетоносачи в дневния си ред. Военните експерти смятат, че Китай вече е постигнал напредък в развиването на технологиите за подобен боен кораб. Може би скоро и официалните власти в Пекин ще потвърдят информацията.

„Мисля, че може да се каже, че Китай е извършил сериозни пробиви при въвеждането на ядрена енергия на големите кораби, смята военният експерт Ли Джие.

"В бъдеще, националните интереси на Китай ще продължат да се разширяват. Без флотилия големи ядрени кораби китайските военноморски сили няма да могат да плават дълго време в далечни води," допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари