Кораби на руския и китайския флот патрулират съвместно в Тихия океан

3
Руски и китайски кораби провеждат военноморски учения в Източнокитайско море
Руски и китайски кораби провеждат военноморски учения в Източнокитайско море Снимка: Агенция Синхуа / АП

Руски и китайски кораби провеждат военноморски учения в Източнокитайско море

Руски и китайски военноморски кораби патрулират съвместно в Тихия океан и провеждат военноморски учения в Източнокитайско море, като досега са изминали повече от 6400 морски мили (11 853 км), съобщи днес руското министерство на отбраната. Това предаде Ройтерс, като се позова на изявление в "Телеграм" на руското министерство на отбраната.

В Източнокитайско море бяха проведени учения за попълване на запасите от вода и гориво на военни кораби от спомагателни кораби и бе упражнено прехвърлянето на товари в движение на траверс. Във втората част руският ескадрен миноносец за борба с подводници "Адмирал Трибуц" от Тихоокеанския флот взаимодействаше с китайския военноморски кораб за интегрирано снабдяване "Тайху". При следване на паралелни курсове екипажите се обучаваха да синхронизират скоростта си и да поддържат разстояние помежду си, като отчитат водоизместимостта на корабите, вълнението на морето и скоростта на вятъра, се казва в изявлението, цитирано от ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари