Кирил Петков: Пред Бойко Борисов и ГЕРБ стоят няколко избора

0
Борисов няма да има друг вариант освен отново да търси подкрепа от ДПС и БСП
Борисов няма да има друг вариант освен отново да търси подкрепа от ДПС и БСП Снимка: БНТ

Кандидатът ни за премиер е национално богатство

"Академик Денков е класиран в топ 1% на всички учени в света. Това е национално богатство. Ние много хора такива нямаме. Ако България има шанс такъв човек да поведе правителството, това ще е безпрецедентно". Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Аз съм много горд от неговата кандидатура, от отбора, който той избра. Искам гражданите много ясно да разберат какво правим. Излязохме след изборите и казахме: "Ние няма да подкрепим първия мандат, ще предложим втори мандат един добър кабинет. Втора стъпка: Отпушихме парламента с наше предложение за ротационно председателство, за да не влизаме във филма на ужасите, който се случи миналия път. Сложихме критерии за законодателната програма, която не можахме да я прекараме през миналия парламент. И това беше заложено. След това предложихме да направим програма преди да се излъчи кабинет и след това предложихме и кабинет", заяви Петков.

"Излязохме след изборите и казахме, че няма да подкрепим правителство с първия мандат. С втория ще предложим добър. Водени сме от принципи, не от политически покер. Ние решихме, че това не е игра. След пет избора единственото, което може да направим е да водим с по една стъпка напред - предложихме ротация за председателя на парламента и правна комисия, управленска програма, а след това и кабинет. Ние водим с една стъпка. Основната ни цел е най-накрая да покажем решение за тези хора. Ние осъзнаваме, че се намираме в рамките на първия мандат. От ГЕРБ вече могат да представят правителство", отбеляза Петков.

Според Кирил Петков пред Бойко Борисов и ГЕРБ стоят няколко избора.

Единият вариант е да кажат ние ще предложим наш кабинет и да търсят подкрепа от ДПС и БСП. Знам че тази подкрепа не идва безплатно. Борисов ще трябва да задоволява интересите им, ако направи такава коалиция. Вторият избор пред Борисов е да отидем отново на избори, но това не решава нищо. С други думи, Борисов няма да има друг вариант освен отново да търси подкрепа от ДПС и БСП. Третият избор е кабинетът, който ние предлагаме. Готови сме да разделим властта. Ние сме парламентарна република. Може да има огромен контрол в парламента. Правителство на малцинството с пълен контрол от парламента. Тогава България може да направи важните крачки - влизане в еврозоната, влизане в шенген, да вземем парите по ПВУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    робин худ
    Надявам се да няма никоя политическа сила да излъчи кабинет ,тия са такива пумияри всичките че ще ни вкарат във война мръсни долни хамерикански дупедайци ,ако толкова много някой иска война да ходи в Усрайна там такива ги очакват с усрайнското знаме на чело ,и после да не съм чул близките им да реват ,хамериканците като искат война да си я водят сами не да ни ползват за пушечно месо ,аз не съм се клел пред хамериканското знаме и нямам намерение да водя тяхната война .Някога имахме Армия някога преди оня пумияр Соломон Паси да я затрие ,помните ли го тогава изрода ходеше с трабанче ,сега го вижте продажника
  • 12
    2
    Педал Денкооглу
    Малко му бяха шамарите в подлеза на вашето „национално богатство“! https://news.bg/bulgaria/ministar-denkov-e-v-otlichna-fizicheska-i-psihicheska-forma-uveryavat-ot-mon.html
  • -5
    1
    Шарлатанин
    Киро куролативният!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари