Бойко Борисов: Коалиционното споразумение е готово

0
Кирил Петков по-добре да се замисли как да направим по-работещо правителство, коментира лидерът на ГЕРБ
Кирил Петков по-добре да се замисли как да направим по-работещо правителство, коментира лидерът на ГЕРБ

Кирил Петков по-добре да се замисли как да направим по-работещо правителство, коментира лидерът на ГЕРБ

"Коалиционното споразумение е готово, на 5 март ще го обявя първо в ГЕРБ. Кирил Петков по-добре да се замисли как да направим по-работещо правителство". Това заяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Според него от отговорите, дадени в пленарна зала от Николай Денков на днешния блиц контрол, се вижда, че много неща не са свършени.

"Ако има причина, ще поискам и на Сарафов оставката. Сега не виждам никакви причини. Виждам "Червени пирати" и една комисия, която се използва с политически цели", отговори Борисов на въпрос на медия.

Той отново потвърди, че в документа, който вече бил готов, са намерили място голяма част от предложенията на ПП-ДБ в меморандума.

Преди няколко дни казах, ако им е толкова важна КЗК, утре, вдругиден, да мине през комисия и да приключим въпроса, допълни Борисов, цитиран от БТА.

Споразумението ще бъде представено пред актива на партията на 5 март в 12:00 часа, съобщи лидерът ѝ. Обявявам го пред партията, разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки, уточни той. В него няма подмяна на приоритетите, не е нещо, което ПП-ДБ за първи път ще чуят, увери Бойко Борисов.

Той коментира и информацията, изнесена от лидера на БСП Корнелия Нинова по време на блиц контрола за мигранти, върнати от Германия с чартърен полет, които, по думите ѝ, са "престъпници" с влезли в сила присъди.

Срамувам се, когато такъв въпрос от парламентарната трибуна се постави на правителството, изтъкна Борисов. Ако са допуснали подобни неща, това е катастрофа, няма значение в чий ресор е, дали е в този на Мария Габриел, заяви той. И уточни, че, когато говори за правителство, няма значение кой на чия политически сила е представител. Лидерът на ГЕРБ нямал нищо лично към военния министър Тодор Тагарев, чиято оставка поиска вчера. Но когато се оказва, че БТР-те са тук, оръжията, патроните, а ние обикаляме и се "фукаме" - техните министри, пред цял свят какво сме направили за Украйна, е грозно, подчерта политикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Янков
    Ако има причина,ще поискам оставката на Сарафов. Аз съм го назначил,аз ще го освободя. Тя причината крещи,чуват я зад границата ни,само ние се правим на глухи.
  • 9
    1
    Банкянска Тиква
    По-работещо ще е когато ОПГ ГРОБ=ДПС са далеч от властта, която ДБПП благородно им предоставя!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари