КАТ купи още 56 камери на триноги

0
"Проблемът с камерите е, че не се слагат на местата с концентрация на ПТП", обясни Богдан Милчев, шеф на Института по пътна безопасност
"Проблемът с камерите е, че не се слагат на местата с концентрация на ПТП", обясни Богдан Милчев, шеф на Института по пътна безопасност

Полицаите от КАТ излизат на пътя с още 56 лазерни унгарски камери на триноги

 28 такива устройства вече са на въоръжение от 2018 г. и българските шофьори ги наричат „барбекюта”, пише Труд. 

Новите камери са купени по договор с фирмата „Сектрон” за общо 3 072 384 лв. с ДДС, който е сключен преди дни. Платени са с пари от фонда за пътна безопасност, който се пълни основно от глоби за превишена скорост, засечени с технически средства.

Сагата с поръчката на тези 56 лазерни устройства от типа ARH САМ S1 продължава от пролетта на 2018 г., като междувременно МВР успя да купи и друг вид камери на триноги – 6 руските „Кордон-М”. Предимството на унгарските е обаче, че лазерът не се засича от обикновени радардетектори и това ги прави най-опасното оръжие на катаджиите. 

"Проблемът с камерите е, че не се слагат на местата с концентрация на ПТП", обясни Богдан Милчев, шеф на Института по пътна безопасност. По негово запитване от МВР са му отговорили, че не водят статистика на какви участъци са правени снимките с камери. От 18 юни 2021 г. – датата, от която действа заповед на служебния министър Бойко Рашков камерите да се слагат на опасни пътища, до 29 септември по снимки от камерите на КАТ са издадени 349 251 електронни фиша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари